KUNSTIS

Adresser Generalterminplan Seriene Klubbservice Utdanning Års- og Styremøter Statistikk Linker Arkiv Utvikling Anlegg

Arkiv

Februar 2011

De fleste har sikkert fått med seg at det norske U17-landslaget jenter sensasjonelt slo den senere VM-vinner Sverige 5-4, etter å ha ledet 3-1 ved pause, i siste grunnspillkampen i årets VM som fant sted utenfor Moskva. Norge var også en hårsbredd fra å klare bronsen etter 3-3 mot selveste Russland, men etter målløse ekstraomganger ble det tap på straffeslag.

Nyt levende bilder på youtube tatt av Thomas Selbekk, Haslum: youtube.com

Bronse i VM-damer 2010:
VM 2010 i Drammen ble en minnerik opplevelse. De norske jentene erobret bronse i konkurranse med 6 nasjoner. Slo Canada 3-2 i bronsekampen. Norge var også svært nære å beseire sølvvinner Russland, men tapte på straffer etter 1-1 ved ordninær slutt i grunnspillet. Sverige vant VM-finalen 3-2 over Russland.
Seieren et faktum på youtube her: youtube.com
Alle målene mot Sverige på youtube her: youtube.com
VM U17 JENTER: NORGE-RUSSLAND 3-3, MEN TAP PÅ "SUDDEN DEATH"
Norge gikk hardt ut i bronsekampen mot hjemmelaget Russland søndag formiddag ute i Obuchovo utenfor Moskva. Gårdsdagens overraskende seier over gullfavoritten Sverige var i seg selv en stor motivasjonsfaktor for jentene. Norge var klart best i første omgang og ledet hele 3-1 til det gjenstod noen få minutter av omgangen som da endte 3-2.
Emily Werenskiold fra Øvrevoll/Hosle, Drammensjenta Lene Aamot og Charlotte Selbekk fra Haslum besørget et mål hver for Norge.
I andre omgang tok Russland gradvis over spillet, men det skulle gå lang tid før utligningen var et faktum på et unødvendig mål. Norge holdt stand og etter ordinær spilletid endte kampen 3-3. Fem minutter ut i første ekstraomgang avgjorde Russland og kan smykke seg med bronsemedaljene i årets VM.

Søndag 27.februar: VM-finale, Sverige - Finland, 4-3 til Sverige etter straffer, 2-2 e.e.omg., 2-2, (1-0)

Litt om VM-finalen:
Sverige slo Finland 1-0 i grunnspillet fredag og VM-finalen søndag skulle også komme til å bli jevnspilt. Svenskene ledet 1-0 hele første omgang og var tallmessig i førersete helt til det gjenstod to minutter av ordinær spilltid. Da utlignet finnene og andre omgang endte
2-2. Begge ekstraomgangene forløp uten scoringer og det måtte hele seks straffer til for hvert lag før avgjørelsen skulle komme. Sverige ledet da 2-1 på straffer og Finland misset på sitt sjette forsøk.

Gull: Sverige, sølv: Finland, bronse: Russland, nr. 4: Norge

Du finner mer om VM lengre ned på denne siden.
NORGE SLO SVERIGE I VM U17 JENTER
Det norske U17-landslaget jenter slo sensasjonelt Sverige 5-4, etter å ha ledet 3-1 ved pause i siste grunnspillkamp i årets VM som finner sted i Obuchovo utenfor Moskva.
Norge tapte tidligere lørdag 7-4 for Finland og møter imorgen Russland i kampen om bronsemedaljene.

Levende bilder fra seieren på youtube her: youtube.com
VM U17 JENTER 2011 I OBUCHOVO, MOSKVA

Norge deltar denne helgen i historiens andre VM i bandy for aldersgruppen U17 jenter,
dvs. for spillere født 1994 eller senere. Mesterskapet finner sted i Obuchovo utenfor Moskva i tiden 25.-27.februar. Foruten Norge, deltar vertslandet Russland, Sverige og Finland.
Historiens første VM for jenter fant sted i Lappeenranta i Finland for to år siden. Norge ble den gang nr. 4 etter tapt bronsekamp 0-4 mot Sverige. Russland vant mesterskapet med finale-siffrene 3-2 over hjemmelaget Finland.
Du finner mer stoff fra VM jenter 2009 her: bandyforbundet.no

Den norske troppen reiste fra Gardermoen med kurs mot Moskva på formiddagen torsdag 24.februar. Kvelden før måtte Siri Austgulen fra Drammen melde forfall grunnet akutt sykdom. Hun ble erstattet av Marie Grepperud fra samme klubb.

Fem spillere deltar i sitt andre jente-VM. Dette er målvakten Ane Solem Knutsen, Solberg, utespillerne Martine Holm, Mjøndalen, skøytesterke Lise Munch Nordheim, Skeid, lagkapteinen Ingrid Bjonge, Høvik og energiske Emily Werenskiold, Øvrevoll/Hosle. Storskytteren Martine Holm spilte også på det norske damelandslaget som erobret bronse i fjorårets VM for damer i Drammen.

På ledersiden stiller forbundskaptein Lars Tore Borge og materialforvalter/administrativ leder René Philipp LÓrsa opp i sitt andre jente-VM. Det samme gjør lagleder Ruth Eline Borge, men for to år siden var det som aktiv spiller. Det nevnes også at Ruth Eline Borge spilte på bronselaget i fjorårets dame-VM.
Du finner laguttaket lenger ned på denne siden.

Norge åpner VM mot hjemmelaget Russland på fredag, deretter følger Finland og Sverige på lørdag. Grunnspillet går over 2 x 30minutter. Bronsekamp og finale på søndag spilles over 2 x 35 minutter.

VM-oppsettet:
Fredag 25.februar kl 1600: Sverige - Finland, 1-0, (1-0)
Fredag 25.februar kl 1800: Åpningsseremoni
Fredag 25.februar kl 1830: Russland - Norge 6-0,(2-0)

Litt om Russland-Norge:
Norge fomlet litt i åpningskampen og hadde til å begynne med tilløp til enkel panikk mot et russisk lag i full fart på hjemmebane. Etterhvert forsvant nervøsiteten og det norske laget samlet seg og deltok mer i spillet. Russerne fikk to enkle mål på hørneslag. Norge var fullt på høyde de siste 15 minuttene av omgangen, hadde en del sjanser, men var ikke helt heldige med avslutningene.
I 2. omgang spilte Norge mer offensivt, men russerne utnyttet til gjengjeld dødball- situasjonene effektivt. To fantastiske redninger av keeper Hanna Galleberg, men Russland fikk allikevel tre mål på hjørneslag og et på frislag. Norge må bli flinkere til å klarere returer etter at keeper har reddet. Bakre 3ér fungerte meget bra stort sett gjennom hele kampen, spesiellt centerhalf/libero Thelma Bay Bang. Tross tapet stor fremgang, da Norge i forrige VM tapte 12 - 1 mot Russland!

Lørdag 26.februar kl 1000: Russland - Sverige, 1-5, (0-3)
Lørdag 26.februar kl 1200: Finland - Norge, 7-4, (4-1)
Norske mål: Lene Aamot 2, Martine Holm og Julia Shaugnessy

Lørdag 26.februar kl 1700: Finland - Russland, 4-3,
Lørdag 26.februar kl 1900: Norge - Sverige, 5-4, (3-1)
Norske mål: Martine Holm 2, Emily Werenskiold, May-Britt Moen og Charlotte M. Selbekk.

Litt om Norge-Sverige:
Sverige åpnet friskt og scoret det første målet. Norge kvitterte raskt og da var de norske jentene i gang. Reduseringen satte virkelig fart i unge Norge. To nydelige spillemål og svenskene hadde tydeligvis problemer. Norge hadde en periode i første omgang to spillere utvist samtidig, men svenskene klarte ikke å utnytte sitt overtall. 3-1 ledelsen til pause var fullt fortjent.
Etter pausen kjørte Norge videre i samme stil. Innen 15 minutter hadde jentene puttet to mål til. Da våknet svenskene og presset hardt. Norge kjempet det de maktet de siste 15 minuttene og klarte og beholde ledelsen. Det kokte på benken. Historien har tidligere gått imot Norge i noen få tilsvarende situasjoner, men denne gangen klarte unge Norge det som ingen hadde trodd på forhånd!
Fra Svenska Bandyförbundets hjemmeside her: idrottline.se

Søndag 27.februar: VM-bronsekamp, Russland - Norge, 4-3 (sudden death), 3-3 (2-3)
Norske mål: Emily Werenskiold, Charlotte M. Selbekk, Lene Aamot,

Litt om VM-bronsekampen:

Her er U17-landslagets egen blogg: u17.blogg.no

Bildet: Norge U17 på plass i Obuchovo, Moskva
TROPPEN TIL U17 VM JENTER I OBUCKOVO, MOSKVA

Norges Bandyforbund har tatt ut følgende tropp til VM U17 jenter som finner sted i Obuckovo utenfor Moskva i tiden 25.-27.februar 2011:

Målvakter:
Ane Solem Knutsen, Solberg, Hanna Karense Galleberg, Drammen.

Utespillere:
Line Johannesen, Drammen, Sophie Werenskiold, Øvrevoll/Hosle, Maren Grepperud, Drammen, Lise Munch Nordheim, Skeid, Ingrid Bjonge (K), Høvik, Emily Werenskiold, Øvrevoll/Hosle, May-Britt Moen, Drammen, Martine Holm, Mjøndalen, Charlotte Marie Selbekk, Haslum, Lene Aamot, Drammen, Julia Shaughnessy, Solberg, Siri Austgulen (forfall 23.2), Drammen, Thelma Bay Bang, Ready, Amalie Melsom, Skeid.

Hjemmeværende reserver:
Marie Grepperud (inn 23.2), Drammen, Ida Marie Kalager, Drammen, Elin Johannessen, Drammen, Edda Greaker, Frigg, Anikken Næss, Ready, Nina Dybwad, Ready, Nora Bakke, Ready,
Gina Rødseth, Ready, Birgitte Taugbøl Kragset, Skeid.

Forfall 23.2: Siri Austgulen, Drammen, meldte forfall grunnet sykdom og ble erstattet av Marie Grepperud, også fra Drammen.
NM SEMIFINALER ELITE

Etter de nye reglene for NM semifinalene,
har serievinner Solberg har valgt å møte Mjøndalen. Nedre Eiker-derby en drøy uke
til ende. Bygda gleder seg!
Det skal spilles best av fem kamper, hvorav best plasserte lag i eliteserien spiller hjemme i første, tredje og en eventuelt femte kamp:

Semifinale 1: Solberg - Mjøndalen lørdag 26.februar på Solbergbanen, 7-4
Video fra DT-sport her: dt.no.sport

Semifinale 2: Mjøndalen - Solberg mandag 28.februar på Vassenga, 5-4
Drammens Tidende her: dt.no

Semifinale 3: Solberg - Mjøndalen onsdag 2.mars på Solbergbanen, 5-6

Semifinale 4: Mjøndalen - Solberg fredag 4.mars på Vassenga, 5-4

Spilles ikke: Semifinale 5: Solberg - Mjøndalen søndag 6.mars klokken 18:00 på Solbergbanen.

Solberg finner du mer stoff om her: bandyforbundet.no
Mjøndalen finner du mer stoff om her: bandyforbundet.no

Stabæk tok sølv i eliteserien for fjerde året på rad og møter i semifinalene Oslo-laget Ullevål som ble nr. 5 i år. Ullevål endte fem poeng etter Ready i eliteserien, men Ready ble disket av ankeutvalget for bruk av ulovlig spiller i kvartfinalene mot nettopp Ullevål.
Du finner mer om Ullevåls historie her: uil.no

Semifinale 1: Stabæk - Ullevål lørdag 26.februar på Stabekkbanen, 14-2
Budstikka her: budstikka.no

Semifinale 2: Ullevål - Stabæk mandag 28.februar på Bergbanen, 3-8

Semifinale 3: Stabæk - Ullevål onsdag 2.mars på Stabekkbanen, 4-2
Stabæk klar for NM-finalen 13.mars etter tre strake seire.

Spilles ikke: Semifinale 4: Ullevål - Stabæk fredag 4.mars klokken 19:00 på Bergbanen
Spilles ikke: Semifinale 5: Stabæk - Ullevål søndag 6. mars klokken 16:00 på Stabekkbanen

Du finner mer om Stabæk her: bandyforbundet.no

VIL KASTE BANDYSTYRET
Les Budstikka på nett her: budstikka.no
PRESSEMELDING FRA NORGES BANDYFORBUND 25.02.2011
Etter kvartfinalekampen Ready – Ullevål mandag 21.02.11, la Ullevål IL inn protest på bruk av ikke spilleberettiget spiller i forhold til sluttspillkamper fra Ready sin side. Protesten ble behandlet av Bandyseksjonen ved Sanksjons- og protestutvalget, hvor det ble dømt omkamp mellom lagene.
Begge klubber anket saken til Ankeutvalget til Norges Bandyforbund, som i dag har behandlet ankene. Ankeutvalgets kjennelse er seier til Ullevål IL med 1-0, grunnet Ready sin bruk av en ikke spilleberettiget spiller i forhold til å spille sluttspillkamper. Det medfører at Ullevål IL går til semifinale på bekostning av Ready.
Som en konsekvens av dette, har Solberg fått velge sin semifinalemotstander på nytt, og har valgt å fortsatt møte Mjøndalen.

KVARTFINALER ELITE

Sluttspill-ordningen i elite er slik at serievinner Solberg og nr. 2 Stabæk avanserte direkte til semifinalene og fikk seg noen dagers velfortjent pause, mens lagene som endte på plassene 3-6 møttes i kvartfinaler, best av tre kamper. Lag 3 mot 6 og lag 4 mot 5 på sluttabellen.
Mjøndalen er klar for semifinalene i NM etter to strake seire i kvarfinalene mot eliteseriens bronselag Sarpsborg.
Ready slo Ullevål på Gressbanen i tredje og avgjørende kvartfinale mandag 21.februar.

21.2: Ready - Ullevål, 9-3
Ready vant tredje match og således kvalifisert for semi´n, hvor de skulle møte Stabæk.

Etter protest og påfølgende anke fra Ullevål for bruk av ulovlig spiller i sluttspillet ble Ready disket. Ullevål gikk til semifinalene mot Stabæk: budstikka.no

Semifinale 1: Solberg - Mjøndalen lørdag 26. februar klokken 17:00 på Solbergbanen
Semifinale 2: Mjøndalen - Solberg mandag 28. februar klokken 20:00 på Vassenga
Semifinale 3: Solberg - Mjøndalen onsdag 2.mars klokken 19:00 på Solbergbanen
Semifinale 4: Mjøndalen - Solberg fredag 4.mars klokken 19:00 på Vassenga
Semifinale 5: Solberg - Mjøndalen søndag 6. mars klokken 18:00 på Solbergbanen.

Stabæk tok sølv i eliteserien for fjerde året på rad og møter i semifinalene Oslo-laget Ready som ble nr. 4 i år og tok 3.plass ifjor.
Som noen husker ble Ready sist med 1 poeng i eliteserien sesongen 2008/09. Laget fra Holmenkollåsen har tydeligvis stabilisert seg i toppen av norsk bandy under ledelse av den tidligere norske landslagstreneren Thore H. Steinrem.

INGEN POENGTREKK I ELITE

I eliteserien i bandy har 2 kamper vært til behandling i ankeutvalget i forhold til ureglementert bruk av spillere. Vedtakene til ankeutvalget kom i går, som var at sakene oversendes tilbake til seksjonsstyret.
Seksjonsstyret har fattet vedtak i dag, som innebærer ingen poengtrekk eller tillegg, men bøter. Det betyr at dagens tabell er gyldig, og ekstrakampene går som oppsatt under.

ELITEKLUBBENE SATTE FOTEN NED
Eliteklubbene ønsket ikke å spille de siste mellomrundene før saken om poengtrekk er avgjort av ankeutvalget. Det dreier seg om poengtrekk for bruk av ikke spilleberettigede - ikke lisensierte spillere.
Les mer her: dt.no

BANDYHYGGE: VILLA - BROBERG, 6-5 e.f
Her ser du målene: svtplay.se

BANDYEN I ASIATISKE VINTERLEKER 2011
De Asiatiske vinterleker foregikk i Alma Ata i Kazakhstan i februar. Tre asiatiske bandy-nasjoner deltok i kampene på medeobanen oppe i høyfjellet som blir åsted for VM i bandy 2012. Du finner mer om de Asiatiske vinterlekene her: wikipedia.org
CUPER OG BANDYGLEDE

En rekke klubber har gjennom sesongen vært arrangør av bandycuper for barn og ungdom. Foruten at cupene bidrar med en kjærkommen inntekt til klubbkassa, styrkes dugnadsinnsatsen og samholdet i klubbene, - og i neste ledd styrkes bandysporten i Norge.

Det er farlig å trekke frem enkelte cuper, da alle klubber gjør en fantastisk innsats. Vi lar derfor i år Røa cup og Snarøya cup være symboler på at cupene lever i beste velgående i bandy-Norge.
Takk til alle cup-arrangører så langt i sesongen som lagt fra er slutt!!

Hilsen fra ordfører Fabian Stang i Oslo

”Kjære alle sammen i Røa Bandy!
Tusen takk for at jeg fikk komme og oppleve neste generasjons bandystjerner allerede i ung alder!
Innsatsviljen og entusiasmen var smittsom, og det var tydelig at Røa Bandy gjør en veldig god jobb for barn og ungdom.
Alt godt fra
Fabian

Bilder fra Snarøya cup her: budstikka.no

MILJØVERNDEPARTEMENTET: JA TIL BOGSTAD VINTERPARADIS
En merkedag for Røa-folket, Oslo-bandyen og skøyteentusiaster, - mandag 7.februar 2011 sa Miljøverndepartementet og minister Erik Solheim ja til reguleringsplanen for Bogstad Vinterparadis. Til tross for noen få, men innbitte motstandere av isprosjektet i randsonen av markagrensen, har prosessen så langt tatt kun 3 1/2 år. Nærmest på rekordtid til et kunstisprosjekt eller et såpass omfattende anleggsprosjekt å være.
Drøyt 8000 e-poster er utvekslet, ca 600 dokumenter utarbeidet, en privat og en offentlig høring av reguleringsforslaget gjennomført, 30 organisasjoner og 9000 mennesker har gitt sin støtte til forslaget.
Det er bare å ta av seg hatten og bøye seg i støvet for den særdeles entusiastiske pådriveren Bo Callander og fagmannen Martin Novotny som har vært de mest sentrale personene fra idéen tok form i august 2007, selvfølgelig hele tiden godt støttet av Røa IL.

Målet til Bo og Martin er at anlegget skal stå ferdig den 11.11.11, åpning kl 11.11 på Røa IL sin 111 års dag!

Kommunens endelige vedtak om reguleringsplan som vedrører Marka, måtte stadfestes av departementet før planen fikk rettsvirkning etter plan- og bygningsloven. Byrådet og Bystyret i Oslo Kommune hadde tidligere gått inn for reguleringsforslaget og Fylkesmannen i Oslo og Akershus mente at tiltaket var i tråd med den nye markaloven.
Kommunen avsatte våren 2009 hele 10 mnok til prosjektet og som det står i bevilgningen; "til videre prosjektering av Bogstad Vinterparadis". Departementet gav i 2008 tilsagn på 10.6 mnok i spillemiddelstøtte og midlene er overført Idrettsetaten.
I kontakten med leverandører har det kommet frem at man skal kunne forvente en reduksjon i energiforbruk med 30% i forhold til andre tilsvarende anlegg. Det planlegges også for salg av varmt vann til skole + boliger, men forløpig usikkert hva det kan føre til av inntekter. Prosjektet skal kunne levere is, lys og råbygg, inneholdende plass for garasjer, garderober og tekniske rom for ca 30 mnok, inkl. dugnad. Noe uforutsett er kommet til, slik som 3 års behandlingstid, reguleringplaner, behov for utredninger etc., men prosjekt- ledelsen har hele tiden informert bidragsytere om mulige konsekvenser av dette. Uansett sitter Bogstad Vinterparadis foreløpig på 20.6 mnok som så langt i fasen er unikt.

Innslaget på NRK-Østlandssendingen kan du lese og se her: nrk.no

Akersposten her: akersposten.no

Bystyret ja til Bogstad Vinterparadis, april 2010: nrk.no

Bildet: Pådriver Bo Callander følger sønnene på Røa-bandy 94 og 98, samt dømmer kretskamper i Oslo-serien.
LEIF HOLE HEDRET AV IDRETTSFORBUNDET
Bandyveteranen Leif Hole ble på høstens forbundsting utnevnt til Æresmedlem i Norges Bandyforbund. Stabekkmannen hadde da vært leder av bandykretsen i 36 år, foruten tidligere forbunds- og VM-dommer m.m.
Idrettsforbundet har sine egne priser og kåret "Årets Ildsjel" på idrettsgallaen rett før Jul.
Leif nådde helt til semifinalen, dvs nr. 5 blant hele 2500 nominerte fra hele landet.