Adresser Generalterminplan Seriene Klubbservice Utdanning Års- og Styremøter Statistikk Linker Arkiv Utvikling Anlegg

Arkiv

Februar 2013

VM U17 JENTER: NORGE GLIMTET, MEN BLE NR.4
Til tross for store tap for Sverige og Finland innledningsvis klarte de norske jentene å slå Russland 3-2 i siste grunnspillkamp. Semifinalen mot Finland ble en spennende "rysare", men desverre for Norge vant finnene til slutt 5-4 på "sudden death". Bronsekampen mot Russland endte skuffende med seier 6-2 til Russland. Suverene Sverige slo Finland 8-1 i VM-finalen på hjemmebane.
VM U17 JENTER - FØLG JENTENE HER
Norge er klare for det tredje VM for jenter U17 som spilles i Nässjö i Sverige i tiden
15.-17.februar.
Det første VM fant sted i Lappeenranta i Finland i 2009. Hvordan det gikk finner du her: Arkiv februar 2009
Det andre VM fant sted i Obuchovo utenfor Moskva i 2011. Hvordan Norge slo Sverige og spilte uavgjort mot Russland finner du her: Arkiv februar 2011

Du kan følge resultatene i årets VM ved å klikke deg inn her: worldbandy.com
eller på VM-logoen i høyre kolonne.
VM U17 JENTER - UTTAK AV TROPPEN
Norges Bandyforbund (NBF) har tatt ut følgende tropp til VM for U17-jenter (f. 1996 el. senere) som spilles i Nässjo i Sverige i tiden 15.-17.februar:

Målvakter:
Thilda Staubo, Ready og Karen Solem Knutsen, Solberg.
Utespillere:
Camilla Rokke, Ready, Charlotte Marie Selbekk, Haslum/Høvik, Edda Greaker, Frigg/Høvik, Lene Aamodt, Drammen, Marie Bolme, Ready, Marie Grepperud, Drammen, Martine Krogsveen, Stabæk, Nina Dybwad, Ready, Nora Bakke, Ready, Sandra Follesø, Høvik, Stine Bolstad, Solberg, Thelma Bay Bang, Ready, Tiril Haug Hansen, Haslum og Toril Raugstad, Høvik.
Hjemmeværende reserver:
Ella Straume, Ready, Marthe Bakken, Solberg, Mina Holmkjær West, Høvik, Julie Abrahamsen, Ready, Julie Storvik, Høvik, Tuva Nærby, Ready, Helene Gamst, Solberg, Linnea Nordstad Grönquist, Ready og Kristine Tønnesen, Ready.
Tidenes jevneste?
De tre første semifinalerundene har vært særdeles tette og nærvepirrende oppgjør. Riktignok slo Stabæk gutta fra "Ælva" 6-2 i det første oppgjøret på hjemmebane, men tre semifinaler i de to første rundene har endt uavgjort etter ordinær tid og blitt avgjort på "sudden death".

3. runde: Ullevål-Sarpsborg
I gårdagens tredje runde ledet Ullevål fortjent 1-0 på Sarpsborg etter første omgang, men i de neste 45 minuttene var det Sarpsborg det gnistret mest av. "Særpingene" hadde ballen mest i laget og skapte flest sjanser, noe som resulterte i utligning til 1-1. Laget er faktisk ikke bare Christer Lystad som mange vil han det til, men godt besatt på de fleste plasser, dog mangler effektiviteten foran kassa. Ullevål derimot klarte å utnytte en frislagssituasjon som veteranen Erik Meier omsatte i mål på et langskudd. 2-1 til Oslo-laget fra Ullevaal-sletta som reiser til Sarpsborg for et fjerde oppgjør fredag.
3. runde: Stabæk-Solberg
Solberg scoret det første målet på corner ved Simon Stavis, men hjemmebanefavoritten Stabæk ledet 2-1 til pause på "Plassen". En kort periode i annen omgang var stillingen 2-2, men i det 71.minutt fikk Solberg straffe som Marius Austad satte trygt i kassa. I den 88. minutt utlignet igjen Stabæk til 3-3. Rett før slutt skjøt Marius Austad et overraskende langskudd på en uforberedt målvakt hos Stabæk og Solberg vant 4-3 borte. Solberg har nå to seiere og Stabæk en før fredagens kamp på Solbergbanen.

Oppsett NM-semifinaler:
Semi 1: lørdag 23.02
Stabæk - Solberg, Stabekkbanen, Bærum, 6-2
Fra Budstikka: eddainteraktiv.no

Ullevål - Sarpsborg, Bergbanen, Oslo, 3-4 (e. sudden death)
Fra Sarpsborg Arbeiderblad: sa.no

Semi 2: mandag 25.02
Solberg - Stabæk, Solbergelva, 5-4 (e. sudden death)
Fra Drammens Tidene: dt.no

Sarpsborg - Ullevål, Sarpsborg, 3-4 (e. sudden death)

NORDRE SANDE/DRAMMEN VANT DAMESERIEN
Nordre Sande/Drammen Bandy spilte onsdag seriefinale i dameserien mot Stabæk hjemme i Klevjerhagan på "The Stadium of Organic ice". Her ledet hjemmelaget 3-1 til pause, og vant tilslutt med 4-3 over Stabæk. Dermed seriegull til hjemmelaget foran Stabæk som Nordre Sande/Drammen slo 9-5 i fjorårets seriefinale.

Dette er femte gang Nordre Sande blir seriemestere i løpet av de seks siste årene, herunder ifjor og forfjor. Det er det 11. året på rad Nordre Sande deltar i dameserien, riktignok med noen spillere fra Drammen på laget de siste årene.

ELITE: SARPSBORG OG SOLBERG KLARE FOR SEMI´N
Eliteseriemester Stabæk og nr.2 Ullevål har stått over kvartfinalespillet. Bærumslaget valgte Solberg i semifinalene som spilles best av fem kamper. Ullevål møter da Sarpsborg.

Les fra avgjørende kvartfinale i Drammens Tidene her: dt.no

Les fra avgjørende kvartfinale i Sarpsborg Arbeiderblad her: sa.no
ELITE: KVARTFINALER I NM-SLUTTSPILLET
Stabæk som årets eliteseriemester og Ullevål som nr. 2 "hviler" i kvartfinalene som spilles best av tre mellom nr 3-6 i årets eliteserie.

16.02.2013: Ready - Solberg, Gressbanen, Oslo, 3-4
16.02.2013: Sarpsborg - Mjøndalen, Sarpsborg, 3-5

18.02.2013: Solberg - Ready, Solbergelva, 3-4
18.02.2013: Mjøndalen - Sarpsborg, Vassenga, Mjøndalen, 4-5

Det må et tredje møte til for alle kvartfinalistene. Vinner kvalifiseres for semifinalene.
Ved uavgjort etter ordinær tid spilles 2 x 10 min. "sudden death".

20.02.2013: Ready - Solberg, Gressbanen, Oslo, 3-6
20.02.2013: Sarpsborg - Mjøndalen, Sarpsborg, 7-2

Du finner resultatene ved å gå inn på Speaker her: Speaker
BANDYGYMNASIET I LJUSDAL
Annonse
Bandygymnasiet i Ljusdal erbjuder dig träning och utbildning i en härlig miljö,
Du kan också nå oss på mail:lannart.nilzon@ljusdal.se.
Nytt för i år är att också vi erbjuder en utbildning för flickor.

- Oppholdet mitt i Ljusdal kan jeg beskrive som tre herlige år med supre treningsforutsetninger. Her skapte jeg også relasjoner til mennesker jeg kommer til å ha livet ut. Jeg anbefaler deg på det sterkeste å gå på bandygymnasiet i Ljusdal for å få maks ut av din studietid.
Fredrik Formo, Nordre Sande.
BANDYSKOLENE ER GRUNNLAGET FOR REKRUTTERING
Bandyskolene representerer selve basisen for rekruttering av barn og foreldre (les ledere) til sporten. De er videre et viktig element i den interne leder- og trenerutviklingen i klubbene. Ofte blir bandyungdommen fra egne rekker engasjert som instruktører, veilledet av mer erfarne trenere eller A-lagsspillere.
Svært mange klubber har gjennom flere år drevet bandyskole i organiserte former, riktignok etter litt ulike modeller tilpasset de lokale forutsetninger. Vi tar her med et illustrerende bilde fra den tradisjonsrike bandyskolen til Ready og oppfordrer samtidig de klubbene som ikke har meldt inn sin bandyskole til forbundet om snarest å gjøre det.
Bandyskoler 2012/13
Ønsker du at din klubb skal stå på listen over bandyskoler, send mail til forbundet v/utviklingsjefen.
E-post: toraudun.sorensen@nif.idrett.no

KLUBBER MED BANDYSKOLE FOR BARN 2012/13:
Asker Skiklubb, Drammens Ballklubb (video), Frigg, Haslum, Nordre Sande, Sagene, Solberg, Ullern, Ullevål (video),

FØLG SISTE RUNDE I ELITESERIEN
Stabæk IF er forlengst seriemester i elite. Bærumsklubben tok sitt 13. seriemesterskap den 23. januar. I onsdagsrunden etter VM-pausen ble det klart at Ullevål tar sølv og Ready bronse. Begge lagene møter hverandre søndag 10.februar på Bergbanen i et presisje- oppgjør før sluttspillet tar til med kvartfinaler lørdag 16.februar. Dvs Stabæk og Ullevål får som nr. 1 og nr. 2 pause til de øvrige semifinalistene er klare.
Semifinalene starter lørdag 23.februar og spilles best av fem oppgjør.

Søndag 10. februar 2013:
Høvik - Mjøndalen, Høvikbanen, Bærum, 5-7
Sarpsborg - Stabæk, Sarpsborg, 9-6
Solberg - Drammen Bandy, Solbergbanen, 7-1
Ullevål - Ready, Bergbanen, Oslo, 1-2
FLERE HUNDRE PRØVDE BANDY I KRISTIANSUND
Idrettslinja ved Atlanten videregående skole i Kristiansund arrangerte torsdag 7. februar bandyturnering for flere hundre ungdomsskoleelever. For elevene ved idrettslinja på videregående er dette arrangementet nå blitt pensum, for ungdomsskoleelevene er det mest gøy, men også trening og fysisk aktivitet.

Tiltaket ble i sommer initiert av Bandyforbundet. Utviklingskonsulent Andre Hagen har gjennom høsten fulgt opp både elevene ved Idrettslinja og bandyskolen til IL Braatt sammen med Halvor Hanneborg som er medlem i forbundets utviklingskomite.

Fra mandag 4. til onsdag 6.februar ble 340 elever og lærere fra Atlanten ungdomsskole kurset i bandy av forbundets utviklingskonsulent Andre Hagen. Torsdag stilte 12 klasselag i bandyturnering for første gang. Tiltaket var meget populært og for neste sesong ønsket alle lærere og elever at flere ungdomsskoler i området ble innbudt til å spille bandy.

Se video fra avisen Tidens Krav her: tk.no
MED TILLATELSE FRA DAGENS NÆRINGSLIV
Dagens Næringsliv levde som kjent forholdsvis tett på bandyen i noen uker før VM-kampen 27.januar på Frogner stadion. Dette resulterte i en fin artikkel i D2-magasinet 25.januar skrevet av journalist Simen V. Gonsholt. Med avisens tillatelse har vi fått anledning til å sette inn artikkelen på våre nettsider, men først gjengir vi hva Gonsholt selv skriver i en mail til forbundet:
- Det kom overveldende mange eposter om bandy etter saken. Faktisk. Var noen som påpekte at jeg hang meg for mye opp i historien og at det ble litt vel mye Per Ditlev-Simonsen-show, og det er jeg skjønt enig i. Men fikk jo heldigvis med at det er flere aldersbestemte lag enn på lenge.
Jeg var forresten på Frogner-kampen, og det var virkelig vinterens høydepunkt - for meg, og for min far, som er eks. bandyspiller fra Telemark. Og Christer Lystad - for en spiller. Skjønte senere at Hviterussland ikke egentlig var noen målestokk, men den dagen føler jeg kommer til å stå som en påle i den moderne norske bandyhistorien uansett.

Hei Norges Bandyforbund!
Vi i Drammens Ballklubb har arrangert bandyskole for første gang noensinne og fikk 90 påmeldte barn i alderen 6 - 11 år. 20 av barna var jenter.
Instruktører var spillere fra DBK og Drammen Bandy og dette foregikk 4 lørdager på rad med strålende forhold for skøyter og bandy.
Legger med linken til en sprek video som viser litt av hva vi har drevet med disse dagene.

Norge beholdt plassen i A-puljen
Du kan klikke deg inn på logoen i høyre kolonne eller gå inn her: worldbandy.com
Du finner hva media i Norge skrev om VM her: bandyforbundet.no

VM U17 GUTTER
NORGE LEDET TIL PAUSE, MEN TAPTE 3-1 FOR SVERIGE.
KJEMPEKAMP MOT HJEMMEFAVORITTEN RUSSLAND.
Toppscorer i VM kombinerer fotball og bandy: ullern avis akersposten

Du finner mer stoff fra VM U17 for gutter ved å gå inn på arkiv februar.
Klikk deg inn under "Arkiv" øverst på menyen.

Norges kamper (lokal tid 7t øst):
Fredag 1.februar kl 1000: Russland - Norge, 8-1,(3-0)
Fredag 1.februar kl 1200: Finland - Sverige, 5-2,(3-0)
Fredag 1.februar kl 1600: Sverige - Norge, 11-0,(3-0)
Fredag 1.februar kl 1800: Finland - Russland, 2-5,(2-3)

Lørdag 2.februar kl 1000: Finland - Norge, 5-1,(3-1)
Lørdag 2.februar kl 1200: Russland - Sverige, 3-1, (1-0)
Lørdag 2.februar kl 1600: Semifinale, Finland - Sverige, 2-1,(1-1)
Lørdag 2.februar kl 1800: Semifinale, Russland-Norge, 3-1,(1-1)
Søndag 3.februar kl 1200: Bronsekamp, Norge-Sverige, 1-3,(1-0) (2x45 min.)
Søndag 3.februar kl 1500: VM-finale, Russland-Finland,5-7,(3-1) (2 x 45 min.)

VM U17: FINLAND VANT VM
I en fantastisk kamp foran 5-6000 tilskuere på Jenisei stadion vant Finland VM etter å ha slått hjemmefavoritten Russland 7-5 i finalen. Russland ledet 3-1 til pause og langt ut i andre omgang ledet de rødkledde 5-3. En fantastisk sluttspurt av finnene resulterte i en opphenting man sjelden ser. 96-kullet til Finland var meget gode i det meste av spillets faser.
Sist Finland vant VM U17 var i 1979 i Helsingfors. Da tok Norge bronse og den norske "målsprutaren" var 15-åringen Odd Johnsen som i årets gutte-VM er lagleder for Norge.
VM U17: NORGE LEDET TIL PAUSE, MEN TAPTE 3-1
Bronsekamp: Sverige - Norge, 3-1, (0-1)
Norge avsluttet VM i Krasnojarsk med bronsekamp mot Sverige. Svenskene åpnet friskt og oppnådde seks cornere mot Norges to i første omgang. Begge lag hadde sine sjanser, men det var Norge som tok ledelsen 1-0 etter en norsk kontring i det 19. spilleminutt. Aleksander Johnsen vippet til slutt ballen inn i feltet til en årvåken Alexander Christensson som tok ballen pent ned på isen og omsatte muligheten i et elegant mål.
Samme Christensson var 10 minutter senere gjennom alene uten å score.
Rett etter denne muigheten hadde svenskene en stund utvist fire spillere, nesten 10 minutter tre spillere, men Norge fikk ikke uttelling i denne perioden. Første omgang endte med ledelsen 1-0 til Norge.
I andre omgang tok Norge initiativet i kampen. I det 47. spilleminutt skapten duoen Aleksander Johnsen og Alexander Christensson igjen en kjempesjanse, men mislyktes inne i feltet. I det 57. spilleminutt fikk Sverige sin åttende corner. Heller ikke denne gangen lyktes Sverige i å score på direkten, men en retur og etter litt "klabb og babb" foran målet , fikk svenskene puttet ballen i den norske kassa. Stillingen var nå 1-1.
I andre omgang åpnet Sverige med en kjempesjanse, men det skulle gå bare noen sekunder før Aleksander Johnsen og Alexander Christensson igjen spilte seg frem til mål uten å lykkes. Norge holdt etterhvert på å miste formasjonene og klokt nok ba forbundskaptein Thore H. Steinrem om time-out. Begge lag hadde etter dette både cornere og frislag, men omsetningen i mål var påtagelig svak.
Norge hadde etter bitter læring i dette VM demmet opp for cornermål, men svenskenes niende corner føk allikevel rett inn i nettmaskene. 2-1 til Sverige.
De norske spillerne ble etterhvert slitne og det ble gjort en del unødvendige personlige feil. Norge hadde i sluttminuttene en ny målsjanse, men svenskene kontret to angripere mot tre forvarere og satte ballen rett i kassa på et langskudd fra ca 25 meter.
VM-kampen ebbet ut med 3-1 til Sverige. Etter spill og sjanser burde kampen endt uavgjort, men hva hjelper vel det når de individuelle, tekniske ferdighetene svikter i avgjørende øyeblikk? En rekke cornere, frislag og innslag for Norge endte i ingenting.
VM U17: KJEMPEKAMP MOT HJEMMEFAVORITTEN RUSSLAND
Semifinale: Russland - Norge, 3-1, (1-1)
Russiske bandyeksperter klappet for Norge både til pausen og etter at dommerne blåste av semifinalen mot Russland. Det stod rettmessig 1-1 etter 1.omgang. Et flott langskudd i det 28. spilleminutt, etter en gjennomløpning i midtfeltet av Aleksander Christensson fra Ullern, gav fortjent utligning. VM-kampen endte 3-1 til hjemmefavoritten som tidligere på lørdagen hadde slått Sverige med de samme siffrene. De norske landslaget avsluttet på isen med å takke foreldregruppen og godt vante og kyndige publikummere for supporten. Skuldrene er nå senket hos spillerne etter en trøblete start på dette VM langt inne i Sibir. Russerne hadde større effektivitet foran kassa, men etter spill og sjanser var denne kampen faktisk jevn. En solid opptur for spillerne og leder-trioen Thore H. Steinrem, Odd Johnsen og Atle Braaten. Lagleder for Norge U18, Tor Tveter, var også på plass og gjorde sine spillerobservasjoner med tanke på neste års U19-VM i Norge.

Imorgen venter "søta bror" i bronsekampen. Sverige tapte noe overraskende 1-2 for SISU-laget i dagens første semifinale. Sveriges beste, Jonas Wennerstrøm, var riktignok ute av VM-turneringen grunnet fredagens kravebensbrudd, men allikevel noe uvanlig at svenskene blir slått av Finland på guttenivå.
På det finske laget er alle spillerne gode på skøyter, innehar en positiv, aggressive og samlet defensiv. Videre har Finland fått frem to særdeles gode stjernespillere med sterke offensive kvaliteter. Kapteinen på Finland er kanskje VM-turneringens beste spiller så langt, men om dette holder mot hjemmelaget i søndagens finale gjenstår å se sammen med Borgermesteren og andre prominente gjester på VIP-losjen til mesterslaget og byens stolthet, - bandylaget Jenisej.
Norges beste: Kollektivet med Alexander Johnsen som anfører.
VM U17: NORGE TAPTE FOR FINLAND LØRDAG
Finland - Norge, 5-1,(3-1)
Allerede etter 1 minutt scoret Finland på et langskudd. Markering av motstander var fraværende i midtsonen og fremre del av forsvarssonen. Fem minutter senere var Norge preget av samme passivitet i midtforvaret og Finland økte til 2-0. "Åpent som en låvedør", ble uttalt for begge situasjonene fra noen av de 16 foreldrene som hadde tatt reisen til Sibir-byen. Norge reduserte til 1-2 i det 20.minutt på et angrep på høyresiden som Aleksander Christensson fra Ullern omsatte i et pent spillemål. Norge kom nå inn i en periode hvor man for første gang i turneringen fikk se vilje til å gå på skøyter. Motivasjonen og spillegleden hadde tydeligvis økt, men få minutter senere var det igjen stor markeringssvikt i midtforsvaret og Finland ledet plutselig 3-1, noe som også ble pauseresultatet. Omgangen ble fra norsk side desverre preget av mange individuelle tekniske feil.
Norge hadde i denne kampen tatt lærdom av gårdagens mange cornermål mot oss, men i det 36.spilleminutt fikk Finland hull på byllen og inn et cornerskudd som gikk mellom noen av spillerne i muren på målstreken. Slikt er unødvendig. Det samme at konsentrasjonen sviktet i forsvaret når eget angrep ble brutt høyt oppe og Finland kontret på et langt oppspill og scoret.
Til tross for spillemessig fremgang tapte Norge 5-1 for Finland i denne kampen og møter Russland i semi´n kl 1800 lokal tid.
Norges beste var igjen Åsmund Bratholm fra Hauger/Vänersborg.
VM U17: TO NORSKE TAP FREDAG
Russland - Norge, 8-1,(3-0)
Det lå forventninger i luften til det russiske hjemmelaget som hadde ladet opp en uke i Krasnojarsk. Mellom 1000 og 1200 publikummere fra Sibir-byens skoler og universiteter forventet seier på morgenkvisten i VMs første kamp.
Norge hang godt med i første omgang, jobbet hardt og holdt en god defensiv formasjon som resulterte i flere kontringer og sjanser. Effektiviteten foran mål i de avgjørende øyeblikkene var imidlertid fraværende i det høye tempoet. To scoringer direkte på corner og et gjennomspill hvor Norges bakre, høyre forsvar ikke markerte, resulterte i tre mål for Russland til pause.
Ytterligere to mål på 11 minutter til Russland direkte på corner og etter en cornersituasjon var tungt å bære for de norske guttene. Laget falt fra dette tidspunktet i VM-kampen noe sammen. Lyspunktet i denne perioden var Fritiof Hagberg som med sin gode teknikk gjennomførte flere solo-raid som med litt hell kunne gitt uttelling. Et femte mål på corner resulterte i 6-0 til Russland. Deretter besørget de et spillemål før Norge reduserte til 1-7 på spill ved Alexander Johnsen. I kampens fire siste minutter skapte Norge igjen flere målsjanser på langskudd og corner, men det ble russerne som besørget kampens fineste og siste mål på en elegant spillekombinasjon.
Fortjent seier 8-1 til Russland, men fem skjemmende cornermål ødela mye for Norge i VM-åpningen.
Norges beste: Fritiof Hagberg, Hauger/Sandviken.

Sverige - Norge, 11-0,(3-0)
Norge startet kampen godt og produserte tre fine måsjanser etter kun syv minutters spill. Men det ble Sverige som tre minutter senere skulle score direkte på en corner. Svenskene var som alltid effektive foran kassa og gikk opp til 2-0 på en utsøkt spillekombinasjon. Norge fikk få minutter senere straffe, men den satte kampens kaptein Alexander Johnsen utenfor. Umiddelbart etterpå "sovnet" det norske midtfeltet. Sverige besørget i denne situasjonen et kontringsmål og ledet 3-0 til pause.
Fire minutter ut i andre omgang fikk svenskene nok et mål på corner og på stillingen 4-0 tok Sverige fullstendig over matchen. Banens beste spiller, nr. 16 Jonas Wennerström, briljerte med sine tekniske finesser, flotte mål på skudd og en knallhard straffe helt oppe i nettaket,uttagbart for Henrik Holo i det norske målet. Svenskene dominerte helt ut og avsluttet kampen med nok et mål på en cornersituasjon. Sverige vant med siffrene 11-0. Desverre for svenskene brakk Jonas Wennerström kragebenet i en tacklingssituasjon på slutten av kampen.
Norges beste: Åsmund Bratholm, Hauger/Vänersborg.
MORGENTUR I SIBIRKULDEN
Den norske troppen startet den første kampdagen med en frisk morgentur langs elven Jenisej i regionen som visstnok har 2.8 millioner innbyggere, ifølge våre siste opplysninger. Den særdeles omtalte baggasjen stod på plass i resepsjonen som lovet da kaptein Håvard Hagstrøm og de 16 blåkledde gutta var tilbake.
Fokuset er nå 100% på kampen mot vertslandet Russland kl 0300 norsk tid.
BAGGASJEPROBLEMET KAN LØSE SEG
På torsdagens pressekonferanse, på Jenisej sin innbydende arena, var det flere TV-stasjoner til stede. Foruten tekniske og spillefaglige forhold, var tydeligvis "missing luggage" blitt et yndet tema blandt de drøyt 20 fremmøtte journalistene som ble synlig lettet over at den opprinnelige feilen lå på Gardermoen!

Siste!
Rett før kveldenes spillemøte kl 2000 lokal tid, har våre guider meddelt troppen at den savnede baggasjen skal være på plass på hotellet fredag morgen kl 0800. Morgenflyet fra Moskva er inne kl 0630.
Norges første oppsatte VM-kamp mot hjemmelaget Russland starter kl 1000.
U17 FREMME I KRASNOJARSK - BAGGASJEPROBLEMER
Torsdag 31.januar:
16 timer etter at spillerbussen forlot Solbergbanen onsdag morgen og satte kursen for Gardermoen landet den norske U17-troppen i Sibir-byen Krasnojarsk kl 0100 norsk tid torsdag, dvs kl 0800 lokaltid i millionbyen. Med politieskorte og blålys foran bussen bar det rett til det gode hotellet, hvor det ventet en frokost som kan sammenlignes med norsk lunsj. Deretter beordret forbundskaptein Thore H. Steinrem spillerne i seng for noen få timers søvn før trening på stadion hvor åpningsseremonien skal foregå ikveld.

Dette høres fint ut, men redaksjonen har så langt tatt seg den frihet å hoppe over en liten detalj,-. Nemlig at 11 kolli ble stående igjen på Gardermoen ved avreise.
Innsjekkingen gikk effektivt i skjønneste orden etter at punktlige Norgesbuss satte oss av. I det Aeroflot-maskinen begynte å bevege seg ut på rullebanen oppdaget lagleder Odd Johnsen gjennom sideruten at noe som mistenkelig lignet på våre Kosa-bagger ikke var lastet inn.
Fremme i Moskva manglet 11 kolli. Thore og Odd kan nok klare seg et døgn eller to uten tannbørsten og ekstra underbukser, men værre er det at fem spillere, hvorav begge keeperne, mangler alt utstyret. Materialforvalter Atle savner dessuten fire bagger med fellesbaggasje, bl.a alle hjelmene.
Spillerne er forberedt på at noe uforutsatt kan skje og leder-teamet trent i å takle slike situasjoner uten å stresse gruppen, men servisen på Sheremetyvo i Moskva var en tålmodighetsprøve. To forskjellige skranker med offiserer som mildt sagt snakket dårlig engelsk, ikke kommuniserte seg imellom og tydeligvis heller ikke jobbet på provisjon.
Til tross for 45 minutter til flyavgang var de lite behjelpelig med utfylling av to-sidige blanketter i tre eks., hvor et par kommafeil hos noen av gutta resulterte i ny utfylling.
Tror ikke disse offiserene hadde vært rangert på den øvre halvdelen av et kull på "smilekurs". Vel,- rett skal være rett, flyavgangen klarte de å få utsatt en time!!

Når du leser dette er kun 11 spillere på istrening.
God morgen bandy-Norge!
U17 TIL VM i SIBIR
Onsdag 30.januar:
Norge U17 gutter reiser onsdag 30.januar til VM i Krasnojarsk i Sibir etter mellomlanding i Moskva. Fra den russiske hovedstaden tar reisen 4.5 timer med fly østover. Bandymetropolen Krasnojarsk ligger ved elven Jenisei syv tidssoner øst for Norge og byens stolthet er selvfølgelig bandylaget Jenisei som ble rangert som verdens beste etter World Cup i Sandviken i oktober. Den store stjernen i dag er Sergei Lomanov junior. Faren Sergei Lomanov senior er en levende legende i byen. I sin tid regnet som bandysportens Pele eller Maradona eller Messi som man ville sagt idag.
Den norske troppen på 16 spillere har vært fulgt helt siden kartleggingen på kretslagsturneringen for småguttelag på Hauger for drøyt to år siden. En rekke samlinger har vært avholdt under den tidligere A-landslagstreneren Thore H. Steinrem sin ledelse sammen med den tidligere bandy- og fotballspilleren Odd Johnsen fra Solberg som er lagleder. Russlandseksperten Atle Braaten fra Frigg tar seg av materialsiden og litt til!
Spillertroppen representerer ni klubber. Seks spillere går på bandygymnas i Sverige.
På gårdagens trening på Bergbanen hersket det uvisshet vedrørende kneskaden til Kristian Hagen fra Nässjö/Solberg. Johan Mørch-Andersen fra Konnerud stilte sporty opp som 17-mann. Imidlertid bestod Kristian Hagen testene og reiser til VM.
I gutte-VM for to år siden i Varkaus tok Norge bronse så får tiden vise om årets utgave av Norge U17 blir med i medaljestriden langt borte i Sibir.