Home





Norconsult
KUNSTIS













Adresser Generalterminplan Seriene Klubbservice Utdanning Års- og Styremøter Statistikk Linker Arkiv Utvikling Anlegg

Arkiv

Juni 2004

JUNIOR ELITE SOMMERBANDYSKOLE
Samarbeidsklubbene Hamar IL og Stabæk IF fornekter ikke sitt ungdomsarbeide. Ikke før er den tradisjonelle sommerbandyskolen i Vikingskipet for aldersgruppen 11-16 år fulltegnet lenge før fristens utløp, så utlyses den etterlengtede bandyskolen for juniorspillere. Dvs for aldersgruppen 17-19 år med oppstart samme fredag som den ordinære bandyskolen avsluttes. Opplegget for weekendskolen blir også ledet av den velkjente, svenske bandytreneren Peter Isacsson som til daglig er lærer på bandygymnasiet i Sandviken og for tiden også hovedtrener i toppklubben Broberg. Junior Elite-skolen vil delvis følge samme opplegg som for de yngre, men spillerne får mer tid på stor bane, dvs hele banen i Vikingskipet. Prisen er kr 2000,- for "full pakke", men da er deltakerne også garantert gjennomført kvalitet.

Bandyskolen for juniorer føyer seg inn i forslaget til ny visjon for norsk bandy:
"Best på Ungdom".

Flere opplysninger og påmeldingsskjema - trykk her: Junior Elite

NB! Den ordinære sommerbandyskolen for ungdom 11-16 år er fulltegnet med drøyt 120 personer. De som allikevel melder seg på innen fristen 1.juni vil bli satt på en venteliste som etter 1.juni gjøres opp i form av hvem som også har innbetalt deltakeravgiften.
PRESIDENTEN FYLLER 60 ÅR

Presidenten i Norges Bandyforbund, Kjell Hovland Olsen,
fylte 60 år den 23.juni. Drammenseren som representerer Sparta/Bragerøen IL, ble valgt som den 22. bandypresidenten på forbundstinget september 1996. Kun Gunnar Jørgensen (1963-72) innehar et års lengre fartstid i toppvervet i et forbund som idag også omfatter den landsomfattende innebandyen, samt rinkbandy og hockey.
Kjell Hovland Olsen ble valgt inn i forbundsstyret i 1986 og var også visepresident noen år før han tok over som president for snart 8 år siden.
I denne perioden har han sittet i styret i Det Internasjonale Bandyforbundet, og ble ifjor også innvalgt i Appellkomitéen i Det Internasjonale Innebandyforbundet.

Mange husker Kjell Hovland Olsen som en hurtig og teknisk midtbanespiller på Bragerøen Ballklubb den gang Drammen, kalt "Bandysportens Mekka", stilte med 3-4 lag i toppserien.
Han debuterte på A-laget som "ulovlig" 15-åring og fikk med seg drøye 500 kamper for klubben fra "Sota park" i perioden 1959-80. Egentlig ikke så merkelig da han vokste opp i blokka som den gang lå helt inntil "bakgården", som banen også ble kalt på folkemunne.

Dagens bandypresident har innehatt mange verv i forbundet, men mange husker nok best drammenseren som bandydommer. Kjell Hovland Olsen ble forbundsdommer allerede i 1970 og internasjonal dommer i 1979. Han har foruten 4 dømte NM-finaler, dømt i flere "Rossia"-turneringer, world cuper og europacuper, vært dommer i tre VM, det siste i Vikingskipet i 1993. Totalt 33 dømte A-landskamper. For Kjell har aldri en dommeroppgave vært for liten eller for stor. Gjennom mange sesonger, også denne vinteren, var han stadig i aksjon med dommerfløyta. Det være seg en guttekamp en sen og værbitt fredagskveld eller en 3.divisjonskamp lørdag ettermiddag midt i "tippekampen", for på søndag dømme i eliteserien!

Den alltid hyggelige bandypresidenten har mang en gang hatt bruk for sine diplomatiske evner. Ikke minst var dette viktig da han fikk "isfolket" i Drammen til å trekke i samme retning ovenfor byens politikere i en fase hvor det aldeles ikke var noen selvfølge at Marienlyst kunstisbane skulle bygges!

Redaksjonen gratulerer bandypresidenten med dagen som feires med mottakelse hjemme på Konnerud!

Bildet th: Bandypresidenten er ofte ute i "felten". Forbundets pokal her overrakt vinner 1. div 2002/03 ved kaptein Håkon Skjerve-Nielssen, Snarøen Sp.kl.
DAMEBANDY - HØVIK STILLER IGJEN
Bandyen i Høvik IF er tilbake med damelag kommende sesong. Dette ble besluttet på et møte i klubben 21.juni, hvor tidligere spillere og ledere var samlet. Dette betyr at dameserien vil bestå av minst 5 lag kommende sesong,- eller 6 lag dersom Solberg også skulle komme tilbake på banen.
Under ledelse av Otto Moe etablerte Høvik damelag i 1986. Bærumsklubben har stort sett siden jevnlig stilt med pikelag. Høvik ble Norgesmester i 1996, 1997 og 1998 etter tidligere fem finaleforsøk mot erkerivalen Hasle/Løren. Klubben innehar også flere seriemesterskap på damesiden fra 90-tallet.

World cup damer
Norske damelag har fått innbydelse fra Edsbyns IF om deltakelse i en world cup turnering i bandy (11ér) i den nye bandyhallen helgen 29.-31.oktober. Årets Norges- og seriemester, Sagene IF, har prioritet, dersom flere lag skulle melde sin interesse.

Damelandslagene
Det er på det nærmeste klart med ny landslagsledelse for både dame- og U18 jenter. Bandyseksjonen oppnevner lederteamene formelt den 23.august. Årets mål er landskampene mot Sverige på bortebane, trolig medio februar 2005.
Fra FIB arbeides det for et nytt dame-VM i USA i 2006 etter suksessen i Finland sist vinter.
LOKALMILJØET STØTTER NYE ULLEVAAL STADION - UTBYGGINGEN
Vital Eiendom AS redegjorde mandag 21.juni på et allmannamøte for de reviderte utbyggingsplaner for Ullevål stadion inkl. ny kunstisbane m/toppdekke kunstgress på tilstøtende Bergbanen. Et samlet lokalmiljø, bestående av flere vel-foreninger, idrettslag og borettslag, støtter i en resolusjon de nye planene for et helserelatert, miljøvennlig bydelssenter for handel og næring, underjordisk parkering, samt hotell og idrettsanlegget til en verdi av 25 millioner kroner. Lokalmiljøet krever at byen ansvarlige politikere, i byrådet eller bystyret, skjærer igjennom og følger opp bystyrevedtaket av 2002, hvilket tilsier høy prioritet på behandlingstiden. Ullevål stadion-området har vært preget av bygging de siste 12 år og lokalmiljøets tålmodighet er på bristepunktet!
ULLEVAAL STADION - PROSJEKTET
Vital Eiendom AS (Vital) har nylig sendt inn sitt endelige forslag til endret reguleringsplan for Ullevål stadion-området(øst). Det etterlengtede forslaget inkluderer for idretten ny kunstisbane med toppdekke kunstgress, nytt lysanlegg og råbygg klubbhus for Ullevål IL på Bergbanen. Oslo-klubben har nå stått uten egen bane i 4 år. Tålmodighetsgrensen til både Vital, nærmiljøet og klubben er på bristepunktet. I første rekke pga den byråkratiske tregheten og stivbeintheten i Plan- og bygningsetaten i Oslo Kommune.

Tidligere prosjekt skrinlagt
Det tidligere prosjektet, med et større kjøpesenter/hall ute på selve Bergbanen med bandy- og fotballbanen på "taket", er skrinlagt. Dette fordi prosjektet møtte motstand både av Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten, og et mindretall av lokale grupperinger. Vital ønsker å spille på lag med, og berike lokalmiljøets fasiliteter i denne utbyggingssaken.

Idrettsanlegg til 25 millioner
Det endelige reguleringsplanforslaget til Vital ligger innenfor totalarealet jfr. gjeldende regulering fra 1990 og har bred støtte i lokalmiljøet, Idrettskretsen, samt Norges Fotballforbund/Ullevål stadion AS. I reguleringsplanforslaget har Vital redusert næringsarealene og økt handelsarealene (avvik - ca 1700 kvm), hvilket er nødvendig for den fremtidige lønnsomheten. Bygningsmassen økes altså ikke, men bruken endres.
Økt handelsareal er bærebjelken for at Vital skal kunne bidra til ny Bergbane for nærmiljøet, for Ullevål Idrettslag og Oslo Kommune. Investeringene i selve banen og tilliggende funksjoner er budsjettert til ca kr. 25 millioner.

Se forslaget her: Ullevål stadion/Bergbanen

Plan og bygg uforståelig stivbeinte
Plan- og bygningsetaten har merkelig nok varslet at de heller ikke vil anbefale dette prosjektet ovenfor byens politikere, hovedsakelig grunnet nevnte omdisponering av
ca 1700 kvm, noe som bl.a begrunnes i at det fremtidig butikk- og næringssenteret hovedsakelig skal være kollektiv-basert. Dette synes merkelig, da bilen er kommet for å bli, dessuten merkelig fordi dagens beboere i nærmiljøet rundt Ullevål stadion nå må kjøre/avgasse betydelig flere kilometer for å handle på Storo-senteret, dra ned til selve byen eller bort til CC-vest. Konsekvensen av Plan- og bygningsteatens innstilling kan være at Vitals tålmodighet tar slutt og at de avslutter forsøket med å bidra til finansieringen av ny Bergbane og nytt klubbhus på stadionområdet. Øvrig bygningsmasse kan Vital allikevel sette opp med mindre justeringer av bruksområdet.

Politisk fornuft må seire
Tålmodigheten til nærmiljøet er også slutt etter 12 års byggevirksomhet på området, hvorav på Bergbanen de siste 4 år. Byen og nærmiljøet kan altså på grunn av en etats byråkratiske sendrektighet og stivbenthet miste en viktig bidragsyter til et nytt idrettsanlegg, faktisk også til et betydelig utbedret kjøpe- og helsesenter, noe som nærmiljøet også har sigalisert behov for.

La oss sette vår lit til at de folkevalgte politikerne ser fornuften og legger til rette for nærmiljøet og byens beste!

Vital avholder et åpent informasjonsmøte om saken på Ullevål stadion mandag 21.juni kl 1830
(UBC- Plenumssalen -Inngang D). Der oppfordres lokalmiljøet til å møte opp!
Ullevål IL er selvfølgelig på arenaen!!

WORLD CUP KAMPER I EDSBYHALLEN
Kilde: Leif Sundell, Ljusdalsposten
Artikkelen er noe forkortet

Nu har Ljusdals BK, tillsammans med det Internationella Bandyförbundet (FIB), spetsat cupen rejält till den 31:a upplagan som spelas i höst, 28 okt-31 okt. Man har ändrat gruppindelningen och gjort tre grupper med topplag (!). Den fjärde gruppen innehåller två norska (Mjøndalen og Stabæk), ett finskt - och så IFK Vänersborg som kom med som reserv istället för USA/Kazakstan som hade första tjing. Segraren från den gruppen får sedan kvalspela mot trean i grupp B för plats i kvartsfinal. Annars så är det så att segraren - och tvåan - från grupp A-C går direkt till kvartsfinal precis som vanligt.

Cupen rivstartar
Cupen rivstartar direkt efter invigningen på torsdagskvällen med tre toppmatcher, Ljusdal-Kuzbass, Västerås-Vodnik och Sandviken-Neftyannik. Nattmatchen kommer att spelas som LBK- Hammarby.

To World Cup kamper i Edsbyn Arena
Två av matcherna ingående i höstens cup har nämligen sålts till Edsbyn (tre-års avtal).
De två: Bollnäs-Zorkij och hälsingederbyt Edsbyn mot Broberg. World Cup flyttar med andra ord inomhus. In i Edsbyn Arena.

Is 1.september
Isen ska ligga klar den 1 september och mycket talar för att Edsbyn och LBK möts i säsongens första bandymatch i landet. Svenska landslaget kommer till Byn den 1 september, det ryska landslaget ett par veckor senare och sedan spelas Supercupen, eller SeptemberCupen i Edsbyn som är arbetsnamnet just nu. Där ingår, förutom Byn själva, Västerås, Hammarby, Sandviken, Vodnik, Kazan och grannen Bollnäs som fått ett sk wild card. Efter det kommer Edsbyn Cup att spelas, det är en cup typ World Cup, med 16-lag och dygnet-runt-spel. Den cupen avgörs 14-17 oktober och ses mer som en breddcup. Där ingår även Ljusdals BK och Broberg/Söderhamn.

Semifinaler E-cupen
Sen handlar det om semifinaler i Europacupen onsdagen den 27 oktober. Då möter Edsbyn innomhus de norska mästarna Mjöndalen medan det ryska mästarna Vodnik möter Finlands bästa lag, ToPV Torneå.

TV-sänds
När det gäller höstens World Cup så har Ljusdals BK en, rättare sagt två, stora samarbetspartners till och det är Internationella Bandyförbundet och Svenska Bandyförbundet.
- Vi ska hjälpa till med arrangemang på arenan och vi gör det via våra huvudsponsorer. Jag har också varit i kontakt med tv och det mesta talar nu för att åtminstone finalen från World Cup kommer att direktsändas i tv. Kanske att det blir bilder från semifinalerna också, säger Pär Söderlund som är Svenska Bandyförbundets representant.
NYE REGLER 2004/05
På Årsmøtet den 10.juni ble følgende endringer vedtatt:

KAMPREGLEMENTET

§ 17. Serien. Divisjonsspillet.
Punkt 1. Antall lag.
Eliteserien består av 8 lag. 1.divisjon består av 6 lag. 2.divisjon består av 6 lag.

Punkt 2. Seriesystem.
Lagene i elite og 1.divisjon spiller 4 serierunder (hjemme og borte). 2.div spiller 3 serierunder.....

Punkt 3. Nedrykk/opprykk
De 6 best plasserte lagene i eliteserien, er kvalifisert for eliteserien påfølgende sesong. Lag nummer 7 og 8 spiller kvalifisering mot nummer 1 og 2 i 1.divisjon, i en enkel serie, hvor de to best plasserte lagene i denne spiller eliteserie påfølgende sesong. Lag nummer 3 og 4 i 1. divisjon er kvalifisert for 1.divisjon påfølgende sesong. Lag nummer 5 og 6 i 1.divisjon spiller kvalifisering, i en enkel serie, mot nummer 1 og 2 i 2.divisjon, hvor de to best plasserte i denne spiller i 1.divisjon påfølgende sesong. Lag nummer 3 og 4 i 2. divisjon er kvalifisert for 2.divisjon påfølgende sesong. Lag nr 5 og 6 i 2.divisjon spiller kvalifisering, i en enkel serie, mot lag nr 1 og 2 i 3.divisjon, hvor de to best plasserte i denne spiller i 2.div. påfølgende sesong. Kvalifisering spilles etter samme bestemmelser som NM-sluttspill semifinaler dersom NBF av spesielle grunner ikke bestemmer annet.
6. og siste lag i 2.divisjon rykker ned til 3.divisjon. Vinneren av 3.divisjon rykker opp til 2.divisjon.....

§ 8. Serie. Poengberegning.
Punkt 6. Regler for rekkefølge.
Den klubb som oppnår høyest poengtall i sin serie, er vinner. Hvis to eller flere klubber står likt i poeng totalt, er det den klubb som har fått flest poeng i innbyrdes oppgjør, som vinner. Hvis klubbene også står likt i antall poeng i innbyrdes oppgjør, er det målforskjellen i de innb. oppgjør som er avgjørende. Hvis også målforskjellen i de innbyrdes oppgjør skulle være lik, er det den klubb som har laget flest mål i ett av de innbyrdes oppgjør, som går foran. Skulle to eller flere klubber fortsatt stå likt, er det klubbenes målforskjell i serien som er avgjørende. Skulle også målforskjellen i serien være den samme, går den klubb foran som har laget flest mål i seriespillet.
Ny presisering:
Ved bruk av innbyrdes tabell, brukes denne til å bestemme rekkefølgen for alle lagene som er involvert. Dvs. at man ikke kårer kun best plasserte lag ved hjelp av innbyrdes tabell, og så går tilbake til vanlig innbyrdes oppgjør hvis det er flere enn 2 lag involvert.

§ 21.Dameserien.
For damelag arrangeres Seriemesterskap og Norgesmesterskap i kombinasjonen rinkbandy/7ér bandy etter bandyseksjonens bestemmelser. For sesongen 2004/05 spilles en runde som 7´er bandy, mens to runder og sluttspillet går som rinkbandy.......


SPILLEREGLEMENTET
Regel 2.3: Skøytejernets tykkelse skal være på minimum 2.7mm og avrundingen på kantene skal være på minimum 5mm i radius.

REGELINNSKJERPNINGER
Følgende regler vil bli innskjerpet:
1) Protester mot dommerens avgjørelser
Her vil det ikke bli tolerert et kroppsspråk eller verbal utblåsning som alle på banen forstår er myntet på dommeren. Spillet skal da avblåses og det gis utvisning 10 min., samt frislag til motstanderen.

2) Det skal inntas 5 meters avstand ved frislag.
Der spillerne ikke følger dommerens anvisning innen 5 sekunder skal det vises gult kort (lagadvarsel). Ved oppfatning av sabotasje fra det forsvarende lag skal det øyeblikkelig gis 5 min utvisning. (Sabotasje er når ballen er på plass og en fra det forsvarende lag krysser ballens mulige løp med mindre enn 5 meters avstand. Også fra punktet hvor alle kan se hvor 5 meters avstand er skal det utvises direkte 5 min).

3) Fordelsparagrafen
Dommerne vil i år fra kampobservatør bli spesielt vurdert på fordel og avventende utvisning. I tillegg god og tydelig tegngiving, slik at alle kan forstå hva dommeren dømmer.

REGELFEIL I BOKA (pr høst 2004)
Advarsel for tekniske feil er lagadvarsel.

Her er teksten som erstatter regel 17.2 (17.3 utgår):

Regel 17.2 Advarsel (Gult kort)
Alle advarsler for tekniske feil skal gis som lagadvarsel. Neste forseelse av samme lag skal gi utvisning 5 minutter. Dommeren skal gi gult kort for følgende:
Regel 6 Feil av målvakt
Regel 7 ved håndstopping og høy kølle som ikke medfører en avgjørende fordel og beveggrunn er sabotasje av spillet. Også spille uten kølle og spille liggende på isen og lignende.
Regel 8 Forsøk på punktmarkering av spiller som ikke har ballen (obstruksjon av spillet)
Regel 10 Feil av målvakt ved målkast eller utkast, feil av angrepsspiller eller forsvarer ved hjørneslag.
Regel 12 og 13 Feil ved frislagsituasjoner
Regel 15 Feil av spillere ved utførelse av straffeslag

Advarsel markeres ved at dommeren viser det gule kortet med strak arm over hodet. Armen føres deretter i en halvbue over hodet. Kampsekretær skal også kunne se og få beskjed om advarsel.
SANKSJONSUTMÅLING 2004/05
Bandyseksjonen kunngjør med dette hovedretningslinjene for sanksjonsutmåling etter rødt kort/matchstraff.
Utvisningsårsak:
A. Angripe en motspiller med overlegg på en brutal måte (slå med knyttet neve, slå med kølle, sparke etc).
Minimum 3 kamper
B. Angripe en motspiller i affekt.
Min 2 kamper
C. Utskjelling av dommer, funksjonær, leder, etc med overlegg.
Minimum 2 kamper
D. Utskjelling av dommer, funksjonær, leder, etc i affekt.
Minimum 1 kamp