Home





Norconsult
KUNSTIS













Adresser Generalterminplan Seriene Klubbservice Utdanning Års- og Styremøter Statistikk Linker Arkiv Utvikling Anlegg

Arkiv

Juni 2008

MØTE 16. SEPTEMBER: "BEST PÅ UNGDOM
Bandyseksjonen arrangerer tirsdag 16.september et seminar med temaet "Best på Ungdom". Målgruppen er forbunds-, klubb- og kretsledere som befatter seg med aldersbestemt 11ér bandy.

Visjonen for norsk bandy forteller oss at vi skal være;
"Best på Ungdom".
Gjør bandy-Norge allikevel nok for denne viktige aldersgruppen?

Det krever sitt arbeide, men er allikevel forholdsvis enkelt å få barn til å drive idrett.
Det sportslige tilbudet for aldersgruppen 7-12 år ser også rimelig greit ut på bandykartet, selv om selvfølgelig alt kan bli bedre.
Den virkelig store utfordringen er å få ungdommen til å holde på. I størst mulig grad minske frafallet i de kompliserte tenårene 13-19 år. Noen koder må knekkes i dette særs viktige arbeidet for norsk bandy. Kanskje sitter nettopp du og din klubb inne med erfaringer som andre bandyledere kan nyte godt av og i neste ledd styrke vårt felles ungdomsarbeide?

Ideer?
Et av flere tiltak som bandyseksjonen er opptatt av er flere turneringer for smågutt-, gutt- og juniorlag. I motsetning til myldrende barneturneringer er ungdomsturneringer som oftest et økonomisk tapsforetakende for klubbene. Bandyseksjonen har kommende sesong satt av utviklingsmidler som bl.a kan benyttes til å støtte opp om både nye og etablerte ungdomsturneringer.
Kanskje burde det vært innført en fast approbasjonsavgift for barneturneringer som øremerkes ungdomsturneringer?
Burde det vært etablert flere kombiturneringer fotball/bandy som i Sarpsborg?
Skal Bandyseksjonen opprette en sentral ungdomskomite bestående av bare ungdom?
Skal vi utdanne flere yngre trenere og dommere?
Skal vi gjøre kretslagsturneringene mer omfattende eller bevirker dette bare at klubbandyen reduseres og noen står tilbake uten et reelt tilbud disse dagene?
Burde det etableres flere bandylinjer på videregående skoler?
Kan noen påta seg å arrangere bandyskole for ungdom i høstferien?
Kan flere jentelag og jentespillere i klubben bevirke at gutta ikke slutter og vice a versa?

Vel,- på seminaret skal vi "brainstorme" å få frem mange ideer. I neste fase kan et utvalg se på hva som er gjennomførbart kommende sesong og hvilke ideer som trenger noe mer tid for å omsettes til praktisk virke ute i bandybruket. Skulle noen før seminaret den 16.september ha ønske om å få presentert sin ide, - så send den til forbundskontoret.
Skulle noen ha ønske om å komme med et kort innlegg på seminaret, så meld ifra til forbundskontoret.
E-post: toraudun.sorensen@nif.idrett.no

Uansett: Møt opp på Ullevål stadion, Kinoteket (inng. J) tirsdag 16.9 kl 1900-2100.


"Best på Ungdom"


Bandy er den idretten i Norge som skal legge best til rette for at barn- og ungdom kan kombinere vinter- og sommeridrett og samtidig ivareta utdanning og et sosialt liv.




GLASOMMER I DRAMMEN
Allsidige Rune H. Jahnsen og resten av gutta i DOG & BEGGAR BAND deltar i en konkurransen på NRK Østafjells hvor 57 melodier kjemper om tittelen "årets sommerlåt". Redaksjonen falt naturlig nok for låt nr. 13 som heter "Gla i Drammen". med tekst og melodi av den kjente bandymannen Rune H. Jahnsen.
Du kan høre og stemme her: nrk.no
God sommer!

17 "SÆRPINGER" TIL EDSBYN I SOMMER
Sarpsborg BK stiller mannssterke på sommerbandyskolen i Edsbyn. 17 ungdommer skal spille å trene i uke 31 i Dina Arena som Edsbyhallen kalles. 8 av ungdommene er første års junior, dvs f. 1991.
KUNSTIS PÅ BOGSTAD GOLFBANE

Finanskomiteen i Oslo Kommune har nylig gått inn for at kunstisprosjektet "Bogstad Vinterparadis" på Røa tildeles 10mill kroner til bygging av Norges største kunstisflate som legges på en drivingrange.
Den ærverdige golfbanen på Bogstad er under ombygging og kunstisrørene må være på plass i bakken i god tid før våren 2009. Kostnadene er foreløpig beregnet til 30 mill. for kunstisflaten på 17 dekar. Lokalidretten og bydelen støtter prosjektet og nå altså ekstramidler fra i str. orden 10mill fra kommunen. Idrettskretsen har tidligere foreslått i kommunedelplan for Oslo 10 mill på 2009-budsjettet. Resten skal finansieres gjennom spillemidler, lån og egeninnsats fra Røa IL. Friluftsetaten er positiv til prosjektet, men Byantikvaren har noen mindre bemerkninger til prosjektet som lar seg løse.
Pådrivere og utviklere av dette unike vinterparadiset, som først ble aktuelt i september 2007, har vært Bo Callander og Martin Novotny, begge Røa IL.

Se NRK-innslaget her: nrk.no

BANDYGRUPPE OPPRETTET I ASKER SKIKLUBB

På Årsmøtet i Asker Skiklubb den 13.mars 2008 stilte bandyutvalget forslag om opprettelse av egen bandygruppe.
Vedtaket lød som følger: "Årsmøtet sa ja til å omgjøre Bandyutvalget til egen, selvstendig gruppe, da årsmøtet mener at de har solid nok drift til å fungere som egen gruppe."
Bildet: Risenga kunstis en søndag formiddag

Fra klubbavisa: Med dette er en gammel tradisjon kommet tilbake i klubben. På 30-tallet ble det spilt mye bandy i Asker, men etter krigen ble Asker og Frisk enige om at man skulle fordele idrettene seg imellom. Asker skulle drive med fotball og overtok Frisks fotballspillere, mens Frisk skulle drive med skøyteidrettene, og overtok bandy og fortsatte med ishockey. Dette ble kalt idrettsforliket i Asker.
Bandyen ble imidlertid raskt nedlagt, og fram til for noen år siden var Asker kommune uten bandytilbud, med noen unntak fra Vollen fra tid til annen.
Nå ser det imidlertid ut om vi har fått på plass en livskraftig gruppe med unge bandyspillere, som vi håper å kunne glede oss over i tiden fremover.

Fra Årsberetningen: Bandystyret består nå av fem personer under ledelse av Ingvild Tandberg. Klubben har i vinter stilt lag i seriespill i 1995-, 1996 og 1997-klassen.
1998-laget er et samarbeidslag med Sparta/Bragerøen. Et lag som har vunnet det meste denne vinteren. 1999-laget har deltatt i tre cuper, herunder "vårcupen" på Stabekkbanen. Bandyskolen består for det meste av 1999- og 2000 spillere.
Asker Bandy trener på Risenga hver onsdag og mandag. Da yrer det av bandyspillere på kunstisbanen. Foruten foreldretrenere har klubben knyttet til seg to, unge trenere i Erik Ekevik som har spilt på U17-landslaget og Anine Ellefsen som har spilt på U18 jenter.
Bandytreningene starter opp igjen 6.oktober og da skal flere av lagene nok en gang forberede seg til Kosa Open!

PÅMELDING TIL SERIESPILL 08/09
Nå skal det meste være på plass for å kunne melde på lag til sesongen 08/09.

Vi ber klubbene om å melde på sine lag så fort som mulig. Siste frist er 10.juni.

Hvis noen skulle få problemer med denne datoen, kontakt administrasjonen før fristen. Dette gjelder også hvis det skulle dukke opp uforutsette problemer under påmeldingen.

- Veiledning for lagpåmelding (pdf) - Veiledning for å registrere eller endre lagledere (pdf) -

100 PÅMELDT SOMMERBANDYSKOLEN I VIKINGSKIPET

Hamar IL arrangerer også i år sommerbandyskole i Vikingskipet.
Bandyskolen vil foregå fra 3. – 8. august og har plass til 125 gutter og jenter.
Opplegget er som tidligere år, med instruktører fra Sverige og god blanding av fysisk trening på is og barmark, samt teori og kosthold.
Pris på skolen er kr. 3000,- med overnatting, kr. 2000,- uten overnatting.

Mer informasjon og påmelding finnes under denne linken:
Sommerbandyskolen i Vikingskipet 2008

AVLYST: SOMMERBANDYSKOLE JUNIOR ELITE I VIKINGSKIPET
Avlysningen skyldes kun fem påmeldinger. En jente, samt fire gutter fra U16 og U17 landslagene.
HIL har bestemt seg for å satse på Junior-Eliteskole også i år i tiden 8.-10.august.
Skolen arrangeres for Juniorspillere i alderen 17-19 år, og vi har plass til 30 deltakere.
Det er gode svenske trenere med treningsprogram tilpasset juniorer. Både gutter og jenter er velkomne.
Mer info og påmelding her: Junior elite


LEDIGE PLASSER; SOMMERBANDYSKOLE JUNIOR ELITE I VIKINGSKIPET
HIL har bestemt seg for å satse på Junior-Eliteskole også i år i tiden 8.-10.august.
Skolen arrangeres for Juniorspillere i alderen 17-19 år, og vi har plass til 30 deltakere.
Det er gode svenske trenere med treningsprogram tilpasset juniorer. Både gutter og jenter er velkomne.
Mer info og påmelding her: Junior elite


EDSBYN SOMMERBANDYSKOLE 2008
Nu är det dags för att anmäla sig till Edsbyns Sommarbandyskola 2008.
Klikk deg inn her: bandybyn.se
KOSA SOMMERBANDYSKOLE 2008
Kosa sommerbandyskole 2008 finner sted i nye ABB Arena i Västerås i uke 30, 31 og 32.
Se her: kosa.se

MELD INN TURNERINGER - CUPER 2008/09:
Påmelding Kosa Open ligger nå ute. Klikk deg inn på "Klubbservice" øverst på denne siden. Se under "Turnering - cuper 2008/09" midt på siden.

APPROBERING AV CUPER
Husk at cuper, gamle som nye, årlig skal godkjennes av forbundet.
Meld derfor inn planlagte arrangementer så tidlig som mulig til forbundskontoret.
Nye cuparrangører bes sjekke generalterminplan på våre nettsider. Viktig for helheten at tradisjonelle cuper opprettholder sine tildelte datoer/helger. Noe av hensikten med approbasjonen er at cuper skal bli levedyktige og berike det totale sportslige tilbudet i norsk bandy.

INNSKJERPING CUPER - BARNEIDRETTSBESTEMMELSER
Forbundet ønsker fortsatt å skjerpe kravene til lokale cuper for barn. Det varsles en tettere oppfølging mht kravene som stilles ifm cuper for yngre.
Vi minner også om at det ikke er tillatt med sluttspill for minigutt-/jenteklassen og yngre. Kun sluttspill i lillegutt-/jenteklassene (for 2008/09; f.1996 og 1997). Dette iht de nye barne-idrettsbestemmelsene. Forbundet anbefaler heller ikke åpne cuper for barn under 8 år (for 2008/09; f.2001 eller yngre). For denne aldersgruppen er det fortsatt spennende nok på klubbplan og det er unødvendig å "brenne kruttet" for tidlig. En viss stigning i progresjonen og utfordringene er viktig for å beholde barna opp til, og gjennom ungdomsalderen (risikoalderen). Beholde ungdommen er en av norsk bandys største utfordringer.

Se også Idrettsforbundets "Barneidrettsbestemmelser" her: Barneidrettsbestemmelsene

KORT OM ÅRSMØTET I BANDYSEKSJONEN


Sted: Ullevål stadion 11.juni 2008 kl 1800-2100.

Premier og utmerkelser
Innledningsvis ble A-landslagsspilleren Christer Lystad, Sarpsborg, (bildet tv.) hedret med statuetten, en bandyspiller i bronse laget av kunstneren Kirsten Kokkin, for å ha oppnådd 100 A-landskamper under årets VM i Moskva. Lystad er nå rangert som nr. 2 gjennom tidene mht antall A-landskamper i bandy. Han fikk også tildelt en landslagstrøye påsatt draktnummer 100 av forbundets sponsor Leta AS.
Foruten diplomer til sesongens Norges- og seriemestere, ble det utdelt diplomer og merker til våre tre nye forbundsdommere: Frederik Bjørseth, Hauger, Gjermund Strømnes, Sarpsborg og Tom André Haakonsen, Drammen.

Formaliteter
Det møtte 42 stemmeberettigede fra 16 klubber, bandyseksjonens styre, Oslo og Akershus Bandyregion, Buskerud Bandykrets, samt 7 personer med talerett. Totalt 49 personer.
Som dirigent ble valgt Jan Rockstad, Drammen Bandy. Desisorer ble Hilde Christensen, Høvik og Tore Lennart, Snarøya.

Valgene
Bandyseksjonens leder Erik Hansen, Skeid (bildet th.) ble gjenvalgt som leder for to nye år. Nestleder Kjell Borgersen, Drafn, har et år igjen av sin valgperiode. Nye personer inn i seksjonsstyret ble Tom Martinusssen, Stabæk, og Dag Kåre Lunden fra Solberg.
Valgkomiteen fikk i sin helhet gjenvalg med tidligere bandypresident Kjell Hovland Olsen, Spa/Bra, som leder.

Økonomi, lisens
Bandyseksjonen gikk med et regnskapsmessig overskudd på kr 83.000, hvilket i første rekke skyldes lavt forbruk på utviklingsprosjekter. Avgiftene ble vedtatt opprettholdt på fjorårets nivå. Bandyseksjonens foreslåtte budsjett ble enstemmig vedtatt.
Bandyen hadde en mindre tilbakegang fra fjorårets 1878 lisenser ned til 1768 lisensierte på spillere 13 år og eldre.

Forslagene
Etter forslag fra Ready vedtok Årsmøtet for neste sesong en prøveordning med "time-out" i juniorklassen. Hooked køller blir forbudt i dameserien, men også i herreserier bandy hvor det spilles på rinkarenaer (3.div.) Kampinspektørrollen ble formalisert i reglementet.
Som prøveordning innføres samarbeidsordninger ut over klubbgrensene for alderesbestemte 11ér spillere. Dette gjelder kun klubber som kan dokumentere store problemer med å stille eget lag. Eksempelvis kan en juniorspiller fra Skeid gjestespille for juniorlaget til Ullevål, men samtidig tilhøre moderklubben Skeid og spille A-lagsbandy for denne. Samarbeidslaget på juniorsiden må imidlertid driftes i kun en klubbs navn. Ikke som tidligere år med sammensatte klubbnavn, da disse lagene ikke kan regnes som eget juridisk subjekt.
Det ble lempet på kravet om legeattest relatert til å få utsatt kamper. Forbundet har nå anledning til skjønnsmessig å vurdere utsettelse ut ifra dokumenterte medisinske årsaker.
Eliteserien reduserer antall semifinaler fra best av fem til best av tre kamper. Hjemmekamp i 3.semifinale gis til det laget med best målforskjell i de to første oppgjørene.
Dersom en spilleberettiget spiller ikke blir oppført på dommerkortet, men allikevel spiller, regnes dette som en administrativ feil som kun skal resultere i bøter. Ikke lengre 10 minutters utvisning og eventuelt omkamp.
Det ble vedtatt en nærmere presisering av de ytre målene for keeperhansker og leggskinn i tråd med de internsjonale kravene.
Antall NM-medaljer i aldersbestemte klasser utøkes til 20. Det samme for senior herrer.
Elitelisensen skjerpes med krav om tribune for minimum 200 mennesker, resultattavle og permanent TV-platting for minst et kamera.
Visjons- og strategiplan, Best på Ungdom" ble enstemmig bifalt.

Du finner alle detaljer om nye regler og avgiftene med å klikke deg inn her: Klubbservice
Se midt ned på siden.


Internasjonalt
Under "Arbeidsplan" ble det vedtatt å igangssette en prosess for arrangement av VM damer i Norge i 2010. For øvrig gikk Årsmøtet inn for bred internasjonal deltakelse, herunder VM herrer i Västerås, Russian Government Cup i Novosibirsk, U17 VM i (Moskva) Russland, Nordisk for U19 i Ale kommune utenfor Göteborg, landskamper mot Sverige på damesiden og norsk deltakelse i uoffisielt VM U17/18 jenter i (Lappeenranta) Finland.

Avslutningsvis
Bandyseksjonens leder Erik Hansen roste avslutningsvis gen.sek Tomas Jonsson for hans gode arbeid med å øke rammetilskuddet fra Idrettsforbundet. Han takket avgående styremedlem Frode Christensen, Stabæk, for hans arbeide gjennom flere år på styreplan. Erik Hansen ønsket delegatene vel hjem med oppfordring til bandyfolket om å;
" snakke med hverandre,- ikke om hverandre"

ÅRSBERETNINGEN OG PROTOKOLLEN 2008
Årsberetningen 2007/08 kan du lese her: Årsberetning 2008

Protokollen fra Årsmøtet 11.juni 2008 kan du lese her: Protokoll 2008

NB! Papirutgaven av protokollen sendes klubber og kretser i posten.
BANDY-NORGES FELLES MÅL
Visjons- og Strategiplan ble første gang presentert bandy-Norge i oktober 2004 og vedtatt i sin helhet på Årsmøtet i 2005. Det ble ingen endringer i 2006, men i 2007 ble det tatt inn i planen kravet om "jente- eller damelag i seriespill for elitelagene".
Strategiplanen skal representere et samlet uttrykk for de strategier og virkemidler bandy-Norge vil følge for å oppnå felles mål. Prosessen er imidlertid ikke slutt, da Visjons- og Strategiplan er et levende dokument og således gjenstand for revidering på hvert årsmøte.
Du finner Visjons- og Strategiplan ved å klikke i høyre kolonne på denne siden.
Strategiutvalget takker alle som har bidratt!

Nedenstående tar vi med oss en gang til!

NOE Å TENKE PÅ
Fritt gjengitt fra Ingebrigt Steen Jensen´s bok Ona fyr:
En visjon skal stå i panna på hver enkelt medarbeider.
Store, hårete mål må skapes og eies av mange.
Å bygge en sterk stammekultur der mennesker drar lasset sammen,
krever først og fremst glede.

Vi har ikke bruk for folk med idéer. Vi har bruk for folk med nok
forpliktende arbeidslyst til å gjennomføre dem.

Sitat fra Bandyseksjons leder Erik Hansen
Husk å bruke et typisk fremmedord i norsk idrett. Ordet Takk
Bildet th.: Erik Hansen

Fra Nils Arne Eggen (i boka Ona fyr):
Går du på banen for å være god sjøl, da é det ein som blir god.
Går du på banen for å spæll annerann god, da é det ti som blir god.
Skap prestasjonsgrupper der folk med komplementære ferdigheter samhandler til fellesskapets beste.